Rein: “Intertraining is een warme organisatie, dat spreekt mij enorm aan.”

Maak kennis met Rein. Sinds oktober 2018 is hij een vast onderdeel geworden van ons team van BHV-instructeurs. Nieuwsgierig als we zijn gaan we met hem in gesprek over hoe hij in de BHV-wereld terecht is gekomen én wat heeft hem doen besluiten zijn ZZP-status in te ruilen voor een fulltime dienstverband bij Intertraining.

Combi-instructeur

Mijn interesse in preventie is niet iets van de laatste tijd, integendeel. Ik ben al 23 jaar actief lid van de brandweer. Ik heb er negen jaar gewerkt op de afdeling preventie en mijzelf hiervandaan weten op te werken tot brandweer/BHV-instructeur. Inmiddels mag ik de titel van combi-instructeur dragen en daar ben ik best wel trots op.

Als combi-instructeur heb je niet alleen kennis van brandveiligheid, maar ook op het medische vlak. Die medische kennis heb ik opgedaan bij de ambulancedienst Alkmaar. Tien jaar lang heb ik als ambulancechauffeur gereden en Eerste Hulp verleend. Dat maakt mijn positie als BHV-instructeur sterk. Die combinatie, van brand en reanimatie, bezit niet iedereen.

Marcel gevolgd naar Intertraining

Waar ik voorheen voornamelijk actief was als ZZP’er, ben ik afgelopen oktober fulltime aan de slag gegaan bij Intertraining. Dat komt eigenlijk door Marcel [lacht]. Wij kennen elkaar al zo’n vijftien jaar en hebben meerdere keren samengewerkt. Toen Marcel de overstap maakte naar Intertraining ben ik hem gevolgd.

Direct bij de eerste kennismaking werd mij duidelijk dat Intertraining een laagdrempelig familiebedrijf is waar alles besproken kan worden, zowel zakelijk als privé. Sommige organisaties zijn zo groot dat je een nummer bent, maar hier niet. Hier ben ik gewoon Rein en kan ik een praatje maken met de schoonmaker én de directeur. Het is een groep mooie mensen bij elkaar en een warme organisatie. Dat spreekt mij bijzonder aan. Daardoor heb ik de stap durven zetten van ZZP’er naar een fulltime dienstverband.

Een dag als instructeur

De ene dag geef ik training in ons trainingscentrum in Nieuw-Vennep, de andere dag is de training incompany. Bij de trainingen met open inschrijving ligt de focus op brand en reanimatie. We gaan dan bijvoorbeeld aan de slag met het blussen van een brand in diverse situaties en het verlenen van Eerste Hulp. Bij de incompanytrainingen gaat het juist om het ontruimingsplan, ontruimingsoefeningen en brandmeldinstallaties. Dat is een mooie combinatie.

Uiteindelijk hoop ik naast de werkzaamheden als instructeur, ook een stukje advies op mij te kunnen nemen. Je moet immers altijd dromen en doelen houden. En mijn vrije tijd? Die breng ik het liefst door met mijn vriendin en ‘onze’ vier kinderen. Tenzij de plicht bij de brandweer roept natuurlijk 😉

Ook aan de slag bij Intertraining? Bekijk hier de openstaande vacatures.