Blusmiddelen

Blusmiddelen

Een beginnende brand kan ernstige gevolgen hebben voor jouw organisatie. Om de veiligheid te verhogen is het belangrijk om de juiste blusmiddelen in huis te hebben. Bij Intertraining bieden wij een ruime keuze in merken en soorten blusmiddelen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar sproeischuim blussers, koolzuursneeuw (CO2) blussers, poeder vetblussers of bluskarren? Dan kunnen wij je helpen.

Wij leveren en plaatsen blusmiddelen van hoogwaardige kwaliteit onder ons eigen label. Weet je niet welke blusmiddelen je nodig hebt binnen jouw organisatie? Laat ons je adviseren.

Periodiek onderhoud

Blusmiddelen moeten volgens de richtlijnen van de REOB eens per jaar onderhouden worden om de juiste werking in geval van een calamiteit te garanderen. Dit onderhoud kunnen wij verzorgen, ongeacht het merk of soort blusmiddel aanwezig in het pand. 

 

 

Certificering (REOB, KIWA-NCP en ISO)

Intertraining is Kiwa-NCP en ISO gecertificeerd en onze monteurs zijn REOB opgeleid. Wij kunnen je precies vertellen welke stappen je moet nemen om aan de wettelijke gestelde eisen te voldoen.

 

Onderhoud van droge blusleiding

Intertraining is gecertificeerd in het periodiek onderhouden en de 5-jaarlijkse beproeving van de droge blusleiding.

  • Droge blusleidingen dienen een keer per vijf jaar op druk beproefd te worden.
  • Aftap- en vulopeningen dienen één keer per jaar te worden onderhouden. Dit kan eventueel gelijktijdig worden uitgevoerd met het onderhoud van de blusmiddelen.

Certificaat

Na controle ontvang je een digitaal een certificaat, waaruit blijkt dat de blusmiddelen voldoen aan de geldende NEN-normen. Daaruit blijkt ook dat de eigenaar van de blusmiddelen voldoet aan de wettelijke eis. Van de controle van de stijgleidingen ontvang je een testrapport. Deze gegevens kunnen bij controle door brandweer/verzekeraar worden overgelegd. 

Pictogrammen

Om de aanwezigheid van blusmiddelen te verduidelijken, adviseren wij je om pictogrammen op te hangen. Wij leveren deze in diverse soorten en maten.