Met twintig jaar ervaring voel ik mij als een vis in het water in de veiligheidsbranche. In mijn werk als vrijwilliger bij de brandweer en nu in mijn nieuwe functie als operationeel manager bij Intertraining kan ik mijn hart ophalen. Ik ben het type dat uitdaging nodig heeft, iemand die indut als de sleur erin komt. En die uitdaging zie ik bij Intertraining. De wil en ambitie om te groeien is duidelijk aanwezig en ik loop over van ideeën om daar aan bij te dragen. Ik kan niet wachten om die ideeën tastbaar te maken.

Marcel Meinema Intertraining

Van hovenier tot operationeel manager in de brandveiligheid

Hoe ik in de veiligheidsbranche terecht ben gekomen is een grappig verhaal. Nu ik al twintig jaar actief ben op het gebied van (brand)veiligheid, kunnen de mensen om mij heen zich maar moeilijk voorstellen dat ik ooit ben begonnen als hovenier. Ik verhuurde mijn diensten aan de gemeente en sloot mij in die periode ook aan bij de brandweer. Vanuit daar ben ik begonnen als brandweerinstructeur en kwam ik in aanraking met de wereld van opleidingen en trainingen rondom veiligheid en brandveiligheid. Zoals je ziet ben ik daar nooit meer weggegaan [lacht]. 

Thuis bij Intertraining

Ik loop nog maar kort bij Intertraining over de vloer, maar wist vanaf het eerste gesprek al dat ik mij hier op mijn plek zou voelen. Passie voor het vak, betrokkenheid, een familiare sfeer en respect voor elkaar vind ik bijzonder belangrijk. Dat is hier aanwezig. Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, één die de warmte en het vuur weer in mij naar boven zou halen, ging ik in gesprek met Hans. De wereld van brandveiligheid is niet zo heel groot, dus wij kennen elkaar al een hele tijd. Toen ik de ambitie bij de directie van Intertraining proefde om groot te willen worden door klein te blijven, was ik om. Die aanpak spreekt mij enorm aan.

Dromen

In mijn rol als operationeel manager zal ik de olie zijn tussen de werkvloer en de directie. Ik zou het geweldig vinden als het ons als team lukt om ons te onderscheiden op het gebied van kwaliteit. Daarnaast vind ik het teamgevoel en respect voor elkaar belangrijke onderdelen op de werkvloer.

In het begin zal ik mij met name focussen op de tak Training. Zo hoop ik met mijn frisse blik en ervaring te kunnen inspireren om dingen eens op een andere manier te benaderen. Leren door te doen bijvoorbeeld. Verder heeft Intertraining op een aantal bijzondere aanbestedingen ingeschreven en zijn er technische plannen om de leermomenten door middel van praktische oefeningen voor de cursisten nog realistischer te maken. Zo blijven we ons vernieuwen. To be continued… 😉

Ook aan de slag bij Intertraining? Bekijk hier de openstaande vacatures.