EHBO

Basisopleiding EHBO

Wanneer het aankomt op het verlenen van eerste hulp, telt elke minuut. Belangrijk dus dat jij weet wat je moet doen bij een botbreuk of hoe je moet handelen bij een hartstilstand. Tijdens de basis- en herhalingstraining EHBO gaan we nog dieper in op het verlenen van eerste hulp dan tijdens de BHV-training. Om het EHBO-diploma geldig te houden dient men volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis  ‘competent’ te zijn. Voor deze competentie dient men jaarlijks trainingen te volgen.

Doel

Tijdens deze opleiding leer je hoe je Eerste Hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld bij:

  • Een bloeding
  • Een wond
  • Verstuiking
  • Botbreuken

Maar ook hoe je moet handelen bij een slachtoffer met een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling. En uiteraard is ook reanimeren onderdeel van de opleiding.

 

Locatie

Intertraining beschikt over een modern en goed uitgerust opleidingscentrum in Nieuw-Vennep, regio Haarlemmermeer. In onze accommodatie, die specifiek gericht is op BHV, kunnen realistische (brand)trainingen gegeven worden. Alle lokalen zijn voorzien van moderne apparatuur en oefenmateriaal.

 

Tijdsduur basistraining

In drie dagen tijd word je opgeleid tot EHBO’er:

  • Dag 1: Behandelen van theorie en praktijkoefeningen
  • Dag 2: Behandelen van theorie en praktijkoefeningen
  • Dag 3: Herhaling en examen

De trainingstijden zijn van 09:00 uur tot 16:00 uur. Een luxe lunch en gebruik koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Tijdsduur herhalingstraining

De EHBO herhalingstraining duurt één dag. Lestijden van 08:30 tot 17:00 uur.

Lesmateriaal

Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van "Het Oranje Kruis Boekje". Dit cursusmateriaal is inclusief.

Certificering

De opleiding wordt afgesloten met een praktisch examen welke wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis. Na het behalen van het examen ontvang je een diploma Eerste Hulp. Dit diploma is 2 jaar geldig.