Kinder EHBO

Kinder EHBO-training

Wanneer het aankomt op het verlenen van eerste hulp, telt elke minuut. Belangrijk dus dat jij weet wat je moet doen bij een acute situatie. Tijdens de basis- en herhalingstraining kinder EHBO-training richten we ons specifiek op veelvoorkomende situaties bij kinderen. Om het EHBO-diploma geldig te houden dien je volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis ‘competent’ te zijn. Voor deze competentie dien je jaarlijks trainingen te volgen.

Doel

De basisopleiding EHBO voor Kinderen is specifiek gericht op reanimatie en de meest voorkomende eerste hulp verrichtingen bij kinderen.

Wet IKK (Innovatie Kwaliteit Kinderopvang)

Per 1 januari 2018 is de Wet Innovatie Kwaliteit en Kinderopvang (IKK) aangepast. Dat betekent dat er op een kinderopvang altijd iemand aanwezig moet zijn met een geregistreerd certificaat voor eerste hulp aan kinderen. Zo'n geregistreerd certificaat verstrekken wij bij het succesvol afronden van de training Kinder EHBO. Daarmee voldoe je aan de geldende wetgeving.

Locatie

Intertraining beschikt over een modern en goed geoutilleerd opleidingscentrum te Nieuw Vennep in de gemeente Haarlemmermeer, waar alle mogelijkheden faciliteiten aanwezig zijn om in een prettige omgeving opleidingen te volgen. Alle leslokalen beschikken over moderne (digitale) apparatuur. Bij aanmelden van een hele groep is uw eigen locatie ook mogelijk.

Tijdsduur training

De tijden voor de training Kinder EHBO zijn in overleg.

Basis:

  • 1 dagdeel: Reanimatie en AED
  • 1 dagdeel: Verlenen van Eerste Hulp

Herhaling:

  • 1 dagdeel: Reanimatie/AED en verlenen Eerste Hulp

Certificering

Deze training wordt afgesloten met een praktisch examen. Na slagen ontvang je het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis.