Ploegleider BHV

Basisopleiding Ploegleider BHV

Als ploegleider BHV ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van de BHV bij jou in het bedrijf. Je zorgt voor de juiste communicatie en neemt de leiding tijdens de uitvoering van de BHV. De hoofdtaak van een ploegleider is sturing geven aan het team van BHV-ers. Om de vaardigheden op peil te houden is het noodzakelijk dat je ieder jaar een herhalingstraining volgt.

 

Doel

Het coördineren, communiceren, en leiden van de BHV. Hoofdtaak is sturing geven aan de repressieve inzet van de BHV, waarvoor specifieke kennis nodig is, zoals:

  • Voorbereiding inzet BHV
  • Oefenen BHV
  • Beoordelen veiligheidssituatie
  • Beheer en controle beschikbare middelen
  • Evalueren en rapporteren inzet en oefeningen

Lesmateriaal

NIBHV lesboek

Tijdsduur basistraining

Dag 1: De bedrijfshulpverlening en de ploegleider en werken met scenario’s
Dag 2: Leidinggeven aan BHV-inzet en alarmerings- en communicatiemiddelen
Lestijden van 09.00 uur tot 16.00 uur.
Een luxe lunch en gebruik koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Tijdsduur herhalingstraining

Dagdeel 1: De bedrijfshulpverlening en de ploegleider en werken met scenario’s
Dagdeel 2: Leidinggeven aan BHV-inzet en alarmerings- en communicatiemiddelen
Lestijden van 09.00 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Een luxe lunch en gebruik koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.

 Locatie

Intertraining beschikt over een modern en goed uitgerust opleidingscentrum in Nieuw-Vennep, regio Haarlemmermeer. In onze accommodatie, die specifiek gericht is op BHV, kunnen realistische (brand)trainingen gegeven worden. Alle lokalen zijn voorzien van moderne apparatuur en oefenmateriaal.

Examen

De basisopleiding Ploegleider BHV wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Na slagen ontvang je het diploma "Ploegleider BHV" en een pas Ploegleider BHV. 

Certificering

Intertraining is NIBHV-gecertificeerd en geeft al haar trainingen volgens de richtlijnen van het NIBHV. Intertraining geeft haar eigen certificaat uit. Op aanvraag is het mogelijk om een certificaat te ontvangen van het NIBHV.

Toevoegingen

Je kunt kiezen voor:

  • NIBHV