BHV Basis

BHV-basisopleiding

Elke werkgever met personeel in dienst is volgens de Arbowet verplicht om ten minste één BHV’er in dienst te hebben. BHV staat voor bedrijfshulpverlening en geeft aan dat er altijd iemand op de werkvloer rond moet lopen (de bedrijfshulpverlener) die een beginnende brand kan bestrijden, eerste hulp kan verlenen en een ontruiming kan begeleiden. Hoeveel BHV’ers uw organisatie nodig heeft, blijkt uit de RI&E (risico-inventarisatie en evaluatie).

Tijdens de BHV basis cursus leren de deelnemers in de praktijk om te gaan met:

  • Eerste Hulp, Reanimatie en AED
  • Het blussen van branden in onze professioneel ingerichte brandoefenruimten met water, schuim en koolzuursneeuw
  • Het op de juiste wijze communiceren en ontruimen

Intertraining geeft alle trainingen volgens de richtlijnen van het NIBHV.

AED training - Fotograaf: Johan F. Pieterse

Tijdsduur BHV basistraining

De BHV basistraining duurt twee dagen:

  • Dag 1: Eerste hulp, reanimatie en AED
  • Dag 2: Brand, ontruiming en communicatie

De lestijden zijn van 09.00 uur ’s ochtends tot 16.00 uur ’s middags. Een luxe lunch en koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Certificering

Aan het eind van elke dag leggen de cursisten een examen af. Is de BHV basistraining succesvol afgerond? Dan ontvangt de cursist een digitaal certificaat. Deze certificering is een jaar geldig en kan jaarlijks verlengd worden door de BHV herhalingstraining te volgen. Een fysiek certificaat is mogelijk tegen meerkosten.

 

Lesmateriaal

Intertraining geeft haar eigen BHV-lesboek uit, opgesteld volgens de richtlijnen van het NIBHV. Daarnaast is het voor groepen mogelijk om de theorie van de basistraining via e-learning te volgen. In dat geval hoeft enkel de praktijk op locatie afgelegd te worden.

Locatie

Intertraining beschikt over een modern en goed geoutilleerd opleidingscentrum in Nieuw Vennep, Gemeente Haarlemmermeer (vlakbij de A4). Hier zijn alle faciliteiten aanwezig om in een prettige omgeving de BHV basis cursus te kunnen volgen. Alle leslokalen beschikken over moderne (digitale) apparatuur en er zijn inpandige brandoefenruimten aanwezig.

Adres: Schillingweg 85, 2153 PL Nieuw Vennep

 

Optionele toevoegingen (tegen meerkosten):

  • NIBHV
  • CCV (code 95)
  • Accreditatiepunten KNGF

 

Interactieve training

Op zoek naar een interactieve BHV-training? Bekijk dan onze BHV Escape Room en Interactive Incident Trainer!