Reddingsdoeken

Reddingsdoeken

Om een veilige omgeving te kunnen creëren bij calamiteiten, is het belangrijk om over de juiste hulpmiddelen te beschikken. Een niet zelfredzaam persoon evacueren vanaf een moeilijk bereikbare locatie bijvoorbeeld, is anders bijzonder ingewikkeld. Speciaal voor reddingsdiensten, trauma teams en BHV ploegen die met dit soort situaties te maken krijgen, zijn evacuatiemiddelen ontwikkeld:

  • Evacuatie Reddingsdoek
  • Evacuatie Reddingsdoek met PVC handvatten

Iedere hulpverlener kan levensreddende tijd winnen door deze reddingsdoeken te gebruiken bij het evacueren van bewusteloze of gewonde personen uit een onveilige omgeving. 

Mogelijke situaties

  1. Een slachtoffer wordt gevonden in de bossen. Voor het reddingsteam is het onmogelijk om de plek te bereiken met een brancard. Hoe breng je deze persoon naar de brancard?
  2. Tijdens rellen van de gele hesjes raakt een agent gewond. Om dit slachtoffer zo snel mogelijk weg te halen uit de gewelddadige en gevaarlijke situatie, heb je direct een hulpmiddel nodig. 
  3. Op MainStage van een house festival wordt iemand onwel en moet zo snel mogelijk uit de menigte gehaald worden. EHBO’ers hebben per direct een reddingsmiddel nodig die de persoon naar een veilige omgeving kan brengen.
  4. Een fietser is betrokken bij een ongeluk op De Dam in Amsterdam. De fietser is bewusteloos. Nadat ambulancemedewerkers eerste hulp hebben verleend, moeten zij het slachtoffer op een brancard krijgen.