Veilig werken met een vorkheftruck

Veilig werken met de vorkheftruck

Een vorkheftruck is een waardevol stuk gereedschap, indien het deskundig bediend en behandeld wordt. Ten aanzien hiervan worden steeds hogere eisen gesteld aan de heftruckchauffeurs. Men verwacht van de chauffeurs dat zij planmatig werken, zodat goederen snel op de juiste plaats staan. Ook wordt verwacht dat zij zorgvuldig omgaan met het materiaal en het magazijn. Dit om onnodige slijtage, storingen en schade aan de heftruck en beschadiging van magazijnstellingen, wanden en deuren te voorkomen.

Om een heftruck veilig en efficiënt te kunnen besturen is een cursus noodzakelijk; het is een vereist vanuit de Arbowet. Onze cursisten leren deskundig om te gaan met een heftruck en worden getraind op situaties die in eigen werksituaties voor kunnen komen. Dit zal leiden tot lagere kosten voor intern transport.

 

Opfriscursus Intertraining Rijden op de heftruck bij Kverneland

Doel van de training

Tijdens de training leer je deskundig om te gaan met een heftruck en word je getraind op situaties die in eigen werksituaties voor kunnen komen. Je krijgt alle praktische basisvaardigheden voor het vakkundig bedienen van de vorkheftruck onder de knie. Bovendien leer je veilig, efficiënt en schadepreventief te werken op de heftruck.


Opzet van de opleiding

De training is helemaal gericht op de beroepspraktijk. Wij laten de cursisten zoveel mogelijk praktijksituaties oefenen die passen bij de dagelijkse situatie. Een aanpak op maat dus. De theorie die wordt behandeld dient ter ondersteuning van de praktijkoefeningen.

 

Inhoud

Tijdens de heftruckopleiding krijgen de chauffeurs zowel theorie als praktijk en leren ze alles over onder andere de volgende onderwerpen:

  • De Arbowet
  • Rijklaarcontrole
  • Stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling
  • Bediening van de heftruck
  • Oriëntatie op de omgeving
  • Efficiënt en veilig rijden 

 

Locatie en aantal deelnemers

Omdat de praktijk het beste op de eigen locatie kan worden geoefend, verzorgen wij deze cursus altijd incompany en vanaf 4 personen.


Certificering

Iedereen die het examen met goed gevolg aflegt ontvangt een heftruckcertificaat. Dit certificaat voldoet aan alle eisen die staan omschreven in de Arbowet.