Onderdeel BHV-training nu ook in Escape Room

Onderdeel BHV-training nu ook in Escape Room

Real-life puzzel om BHV-trainingsprincipes onder de knie te krijgen, nieuwe manier van opleiden

14 november 2016, Nieuw-Vennep. BHV-herhalingstrainingen worden met ingang van januari 2017 nu ook in een speciaal hiervoor ingerichte Escape Room gegeven. De BHV Escape Room is een idee van Intertraining, specialist op het gebied van brandveiligheid, die op deze manier een extra dimensie aan de beleving van haar BHV-trainingen wil geven. In de Escape Room worden cursisten ingesloten en moeten ze via verschillende opdrachten die zijn gericht op brand, levensreddend handelen, communicatie en ontruiming een code kraken.

Real-life puzzel

De Escape Room bestaat in totaal uit vier verschillende ruimtes van waaruit de cursisten op een interactieve manier raadsels moeten oplossen. De Escape Room wordt geïntegreerd met een deel van de BHV-herhalingstrainingen. Marloes Kempers, Intertraining: “Wij vinden het belangrijk dat onze cursisten met plezier naar een herhalingstraining komen en dat wij hen iedere keer opnieuw inspireren en triggeren om actief deel te nemen. Door continu op zoek te gaan naar leuke, nieuwe interactieve trainingsmethoden en out of the box te denken zijn wij op het idee gekomen de Escape Room in het leven te roepen”.

Opening

Naast gebruik voor herhalingstrainingen is het de bedoeling dat de BHV Escape Room in de toekomst ook kan worden gebruikt voor teamuitjes. Marloes Kempers: “De Escape Room wordt dan in combinatie met bijvoorbeeld een EHBO-spel of brandpraktijkoefeningen gebruikt als teambuilding”. De Escape Room is in samenwerking met FireWare ontwikkeld en ontworpen en wordt in het Intertraining trainingscentrum in Nieuw-Vennep gevestigd. Naar verwachting zal de nieuwe trainingsmethode vanaf januari 2017 beschikbaar zijn voor cursisten.

Bekijk alle persberichten