Intertraining doneert verbandmaterialen aan ziekenhuis Cebu

Intertraining doneert verbandmaterialen aan ziekenhuis Cebu

Intertraining doneert verbandmaterialen aan ziekenhuis Cebu

Nieuw-Vennep, 24 mei 2017 – Intertraining doneert materialen aan het lokale ziekenhuis in Cebu naar aanleiding van een inzamelingsactie die door Gemeente Haarlemmermeer op touw is gezet. Het ziekenhuis is getroffen door een zware aardbeving in 2013 en door de noodsituatie die nu al enkele jaren aanhoudt, is er een groot tekort aan bijna alles. Op woensdagochtend 24 mei mocht Marco Goedhart, beheerder van wijkgebouw Linquenda, de goederen in ontvangst nemen van Marloes Kempers, directeur van Intertraining.

Vriendschapsband met Haarlemmermeer

De gemeente onderhoudt al 25 jaar een vriendschapsband met de provincie in de Filipijnen. Tijdens een recent bezoek van een delegatie van de gemeenteraad in het najaar van 2016 aan Cebu, werd zichtbaar hoe schrijnend de situatie daar is. Bij thuiskomst is een inzamelingsactie opgezet om het ziekenhuis te steunen, welke is gekoppeld aan het 25-jarig jubileum van de VHC. Ook het bedrijfsleven is hierin betrokken en met succes.

Alle hulp is welkom

Na aanmelding van andere bedrijven zoals Milestone Logistics en het Spaarne Gasthuis, volgt nu ook Intertraining met een donatie. Marloes Kempers van Intertraining: “In de lokale media las ik over de inzamelingsactie voor Cebu. Aangezien wij verbandmaterialen over hebben, die wij in onze veiligheidstrainingen gebruiken, heb ik contact opgenomen met Stichting Maatvast. Dat heeft geresulteerd in deze donatie. Wij zijn blij dat wij de mensen in Cebu op deze manier kunnen helpen.”

Zelf meedoen

Tot 27 mei kunnen ook de inwoners van Haarlemmermeer bijdragen aan deze actie. Op alle locaties van Maatvast en bij de kerken in Hoofddorp en Nieuw-Vennep kunnen materialen gedoneerd worden. Het gaat om verbandmaterialen, tandenborstels en tandpasta en teenslippers. Op de posters bij de inzamelkratten staan voorbeelden van de gevraagde materialen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om geld te doneren, dat kan op rekeningnummer NL 80 RABO 0155 5890 40.

Bekijk alle persberichten