Internationale vrienden van Haarlemmermeer op bezoek bij Intertraining

Internationale vrienden van Haarlemmermeer op bezoek bij Intertraining

Nieuw-Vennep, 26 april 2017: Afgelopen maandag 24 april heeft Intertraining bezoek gehad van 11 studenten en 3 buschauffeurs uit Cebu, Filipijnen. De inwoners van de zusterstad van Hoofddorp doen tijdens hun verblijf informatie op over BHV en hulpverlening in Nederland.

Uitleg en demo’s

Intertraining is partner in brandveiligheid en dus gevraagd de bezoekers wat informatie te geven over deze onderwerpen. Marloes Kempers, directeur Intertraining: “Wij staan altijd open voor dit soort bezoeken. Wij hopen natuurlijk dat wij de kennis kunnen overdragen door op een leuke, interactieve, maar duidelijke manier te laten zien hoe belangrijk het is om de zaken goed geregeld te hebben. Wij hebben ze bijvoorbeeld zelf brandjes laten blussen met een brandblusser. Dat maakte een hoop indruk.”

Een week in Nederland

De vrienden uit Cebu zullen een week in Nederland verblijven. Zij maken onderdeel uit van een uitwisselingsproject tussen studenten van Haarlemmermeer en Cebu, welke is ontstaan uit de vriendschapsband tussen de twee plaatsen. Naast het bezoek aan Intertraining, krijgen zij later deze week ook een rondleiding bij de brandweer in Hoofddorp.

Bekijk alle persberichten