Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH) is al zeker twintig jaar trouwe klant bij Intertraining. Alle medewerkers krijgen een BHV en/of (kinder)EHBO-training. Twee keer per jaar krijgen alle medewerkers van de 36 SKH-kindercentra trainingen in onder andere BHV, (kinder)EHBO en brandveiligheid. Op dinsdag 20 augustus kwamen dit keer niet de medewerkers, maar vijftien kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud van de buitenschoolse opvang voor een training EHBO en brandveiligheid, want jong geleerd is oud gedaan!

“Bij de buitenschoolse opvang van SKH organiseren wij elke dag een activiteit op het gebied van sport/spel, natuur/techniek, cultuur en creativiteit” vertelt Matty de Jong, medewerker bij SKH. “Tijdens de schoolvakanties gaan wij veel op stap met de kinderen en blijven wij ze prikkelen om te leren en zich te ontwikkelen.” 

Om 10.00 uur zaten vijftien enthousiaste kinderen klaar in het leslokaal voor het eerste onderdeel: EHBO. De kinderen leerden op een praktische manier over EHBO. Zo mochten ze op elkaar oefenen met verbandjes aanleggen en pleisters plakken. Ook reanimeren kwam aan bod: op een reanimatiepop mochten de kinderen oefeningen doen en ondertussen kregen ze informatie over wat reanimeren is en hoe je dat precies doet.

Dieke 7 jaar –  “Papa mag de oplader echt nooit meer in de muur laten zitten.”

Vlam in de pan
Na een korte pauze – waar de kinderen werden voorzien van limonade en heerlijke koekjes – was het tijd voor actie! Wat te doen als de vlam in de pan slaat en hoe moet je eigenlijk een brandje blussen? Onder begeleiding van instructeur Marco werden er enkele brandjes geblust. Met de armen nog in het verband gewikkeld en onder de pleisters leerden zij ook de rautekgreep, door deze te oefenen met een echte sleeppop. Als klap op de ‘vuur’-pijl mochten de kinderen één voor één met een brandslang een pion omver blussen.

Tara 11 jaar –  Bij de eerste grote steekvlam “Dit is echt vettt”

Hun leergierigheid en inzet werd uiteraard beloond met certificaat ‘BHV voor Kinderen’. Met het verband nog om de armen en het certificaat onder de arm gingen de kinderen met een grote glimlach richting huis.