In 2016 werden reeds vijf medewerkers kosteloos opgeleid tot BHV-er en dit jaar heeft Intertraining deze medewerkers een gratis BHV-herhalingstraining aangeboden om de veiligheid in het inloophuis te optimaliseren.

Een veilige plek

Het Adamas Inloophuis biedt mensen die op wat voor manier dan ook te maken hebben (gehad) met kanker een veilige plek waar zij terecht kunnen voor een luisterend oor, het ontmoeten van lotgenoten en verschillende activiteiten. “Dagelijks lopen er bij Adamas 30-40 personen rond, van wie ook velen kwetsbaar zijn. Als kankerpatiënt, maar ook als naaste of nabestaande. We willen naast een veilig huis ook zorgen voor een veilige omgeving. Een omgeving dat wanneer er iets gebeurt, de coördinatoren weten wat ze moeten doen”, aldus Annelies Osinga, coördinator van Adamas Inloophuis.

Kennis biedt vertrouwen

Kennis over bedrijfshulpverlening geeft vertrouwen wanneer zich onverhoopt risicovolle situaties voordoen. Marloes Kempers, directeur Intertraining: “Medewerkers opleiden tot BHV-er is ontzettend belangrijk, maar het volgen van een herhalingstraining is minstens net zo waardevol. Kennis biedt je vertrouwen op het moment dat je in actie moet komen. Zorgen dat de kennis waarover je beschikt up-to-date is en niet is weggezakt, maakt dat je adequaat kunt reageren bij een calamiteit.”

De medewerkers van Adamas zijn erg enthousiast en dankbaar voor dit waardevolle gebaar. “Marloes van Intertraining bood ons de BHV-basisopleiding aan, waarvoor we in 2016 allemaal geslaagd zijn. En dit jaar biedt ze ons de jaarlijkse herhalingstraining aan, superfijn! We hopen er natuurlijk nooit gebruik van te hoeven maken, maar prettig om te weten dat wanneer we het nodig hebben, we weten hoe we moeten handelen”, aldus Osinga.