Intertraining kijkt met trots terug op de sponsoring van een prachtige Alpe d’HuZes. In het holst van de nacht op donderdag 6 juni ’19 stonden de Motards – allen geheel belangeloos – al paraat om de start van de Alpe d’HuZes voor te bereiden en de fietsers via de donkere berg naar beneden te begeleiden.

De koersdag was de gehele dag droog, al kwam er na zonsopgang wel mist bovenaan de berg opzetten die tot ongeveer 11.00 uur bleef hangen. Dat zorgde voor een temperatuurdaling tot zo’n 7 graden Celsius. Daar kwamen de Motards handig van pas: voor de veiligheid van alle deelnemers werd in de bovenste bochten gebruikgemaakt van Motards om de fietsers te wijzen op hun snelheid en of zij vaart moesten minderen. Toen de mist eenmaal weggetrokken was bleef er een heerlijk weertje over waar de deelnemers onder perfecte omstandigheden hun beste sportieve prestaties konden laten zien.

Met zijn allen over de finish

Niet alleen de deelnemers gingen over de finish: om 20.00 uur gingen de honderd Motards achter de bezemwagen over de finish heen om de fantastische dag af te sluiten. Het evenement is uitstekend geslaagd met een opbrengst van € 11.800.239,74; een bedrag dat volledig wordt besteed aan onderzoek tegen kanker. Intertraining is supertrots bijna alle Motards (90 van de 100) op zaterdag 23 maart jl. te hebben mogen trainen in ons trainingscentrum in Nieuw-Vennep. Maar natuurlijk zijn wij nog veel trotser op de sporters, de Motards en alle medewerkers die deze prachtige sponsoring mogelijk hebben gemaakt.

In totaal hebben de Motards ruim 30.000 kilometer gereden op de koersdag. In totaal waren er 4660 deelnemers.