“Wat een gave ervaring! Een leuk teambuilding uitje dat de samenwerking op een nog hoger niveau heeft gebracht. Wij hebben veel gelachen maar waar het vooral om ging; het zien/horen en voelen wat er in het echt om je heen kan gebeuren tijdens een calamiteit.

Actief BHV-uitje met Escape Room

Een teambuildingsuitje waarbij niet alleen oog is voor het versterken van het teamgevoel, maar waarbij de veiligheid op de werkvloer ook wordt vergroot. Dát leek het BHV-team van Heembouw uit Roelofarendsveen wel wat. In een groep van elf is Heembouw afgereisd naar ons trainingscentrum in Nieuw-Vennep (vlakbij de A4) om hier een actief BHV-uitje in onze BHV Escape Room te ervaren.

“We waren op zoek naar een leuk uitje voor onze BHV-ers op kantoor. Het teambuildingsuitje bij Intertraining paste precies bij wat we zochten: een leerzame én een hele leuke en gezellige avond! Ik kan me voorstellen dat naast de best pittige theorie van de BHV trainingen het interactieve gedeelte van de escape mission en de Interactive Incident Trainer een aangename afwisseling is. We gaan dit teambuildingsuitje zeker aanraden bij onze andere BHV-teams!”

Na aankomst met een drankje en buffet zijn er twee teams samengesteld. Het eerste team begon onder begeleiding van instructeur Jeroen met de escape mission. In de BHV Escape Room was het de bedoeling om uit verschillende kamers te ontsnappen, door gezamenlijk de juiste antwoorden te geven op BHV gerelateerde vragen en/of raadsels op te lossen. Het tweede team heeft onder begeleiding van instructeur Carlo diverse scenario’s in de Interactive Incident Trainer kunnen oefenen. Zoals; reanimatie, het blussen van diverse branden en verbandjes gelegd. Na een uurtje was er tijd voor koffie en zijn de teams gewisseld.

“Wij staan elkaar bij in het geval van nood, zodat het tot een goed einde wordt gebracht en dat is waar het allemaal om draait.”

Samenwerkingsuitdagingen voor teamgevoel

Na de uitdagende escape hebben de teams onder het genot van een hapje en een drankje nog een laatste (wat bleek toch nog lastige) samenwerkingsopdracht uitgevoerd. Maar het is ze gelukt en de teamfoto’s zijn een mooie herinnering aan dit geslaagde uitje.