Evac-chairs en Evacuatiematras

Evac-Chairs en Evacuatiematras

Tijdens evacuaties wil je iedereen in veiligheid kunnen brengen, toch? Door de juiste evacuatiemiddelen in huis te hebben bespaar je levensreddende tijd. 

Evac-Chairs

Wij zijn leverancier van een aantal Evac-Chairs. Deze evacuatiestoelen zijn bedoeld om bij calamiteiten niet-zelfredzame personen op een makkelijke, snelle en doeltreffende manier veilig te kunnen stellen. Deze stoel geeft aan minder mobiele personen het vertrouwen dat ook zij het pand kunnen verlaten als de lift uitvalt door bijvoorbeeld een brandmelding of storing.

De voordelen van de Evac-Chair:

 • Eenvoudig te bedienen door één persoon
 • Snel gebruiksklaar
 • Geen hinder voor anderen bij evacuatie.

Onderhoud & Certificaat

Om te garanderen dat jouw Evac-Chair zo effectief mogelijk kan worden ingezet wanneer het nodig is, adviseren wij om jaarlijks een controle te laten uitvoeren. Al onze monteurs zijn hiervoor REOB opgeleid en ons bedrijf is Kiwa-NCP en ISO gecertificeerd. De Evac-Chair krijgt na controle een sticker, waaruit blijkt wanneer de controle heeft plaatsgevonden. Dit certificaat is overigens ook digitaal te ontvangen.
Handig om te overleggen bij een controle door de brandweer of een verzekeraar. 

Evacuatiematras

Een andere mogelijk om niet-zelfredzame personen te evacueren, is middels een evacuatiematras: S-CAPEPLUS. Dit hulpmiddel wordt strategisch in het gebouw geplaatst (in een hal, in de buurt van een trap of bij een trappenhuis). Met behulp van drie flappen wordt iemand op eenvoudige wijze stevig ingepakt om vervolgens naar veilige plaats gesleept worden. Zelfs als er over trappen gegaan moet worden.

Als beste getest

Tijdens een calamiteit heb je geen tijd te verliezen. Daarom staan snelheid en eenvoud centraal bij dit matras. Uit een onafhankelijk onderzoek door de universiteit van Gent blijkt dat de S-CAPEPLUS het snelste en gemakkelijkste evacuatiematras in gebruik is. Het evacuatiematras S-CAPEPLUS is succesvol getest bij personen met een gewicht tot 200 kilogram.

De voordelen van het gebruik van ons evacuatiematras:

 • Geen blokkades in brede trappenhuizen
 • Weinig training en onderhoud vereist
 • Geschikt voor alle evacuatieplannen
 • Eenvoudig en snel gebruiksklaar
 • Geschikt voor alle soorten trappen

Onderhoud en Certificaat

Om te zorgen voor een optimale kwaliteit en bruikbaarheid van het matras raden we aan om jaarlijks een keuring te laten doen door één van onze REOB opgeleide medewerkers. Het evacuatiematras krijgt na controle een sticker, waaruit blijkt wanneer de controle heeft plaatsgevonden. Indien gewenst ontvang je een digitaal certificaat, waaruit blijkt dat het evacuatiematras is gecontroleerd. Dit kan tijdens een controle van de brandweer of de verzekering overgelegd worden. 

S-CAPEPLUS Premium

Omdat bij industriebedrijven en zorginstelling doorgaans geperforeerde trappen aanwezig zijn of noodtrappen zich aan de buitenzijde van het pand bevinden, kan het zijn dat het Trevira CS polyester aan de onderzijde van de standaarduitvoering van de S-CAPEPLUS kapot gaat. De oplossing? S-CAPEPLUS Premium.

De aanpassingen:

 • Toevoegen van head blocks
 • Extra bruggen in de treklussen geplaatst
 • Speciale cardboard aan het voeteneinde
 • Onderkant volledig uitgerust met ’s werelds sterkste vezel: Dyneema®
 • Nieuwe draagtas

Bekijk de officiële introductievideo van de S-CAPEPLUS Premium: