Op zaterdag 23 maart 2019 hebben wij negentig (!) motorrijders mogen ontvangen in ons trainingscentrum in Nieuw-Vennep. En… niet de minste groep! De MOTARDS zetten zich tijdens de Alpe d’HuZes geheel vrijwillig in voor het begeleiden van alle deelnemers. Een prachtig initiatief, waarbij juiste kennis van o.a. EHBO, AED en brand van groot belang is. Om deze groep goed voor te bereiden op de calamiteiten die zij onderweg tegen kunnen komen, hebben wij speciaal voor hen een trainingsdag georganiseerd.

De Motards bij Intertraining

De Motards – Fotograaf: Johan F. Pieterse

Het trainingsprogramma voor de MOTARDS

Met een groep van vijftien vrijwilligers, waaronder zeven instructeurs, hebben wij alles op alles gezet om deze dag zo goed mogelijk te laten verlopen.Verdeeld over zes groepen hebben de motorrijders een programma doorlopen waarbij alle mogelijke calamiteiten aan bod zijn gekomen. Zo zijn onder andere onderwerpen als reanimatie, AED, verzorging van schaaf- en snijwonden, insectensteken, omgaan met onderkoeling en/of hitteberoerte én brand aan bod gekomen. Daarbij hebben wij ook twee innovatieve lesmethoden ingezet: de BHV Escape Room en de Interactive Incident Trainer.

De trainingsdag was een groot succes, met reacties als: “Super leerzame en leuke trainingsdag – voorbereiding voor de Motards bij de Alpe d’HuZes – met dank aan de toppers van Intertraining Nieuw-Vennep.”

Namens het gehele team van Intertraining wensen wij de vrijwilligers – evenals de deelnemers – een succesvolle en veilige editie van de Alpe d’HuZes!

Over de Alpe d’HuZes

De Aple d’HuZes in Frankrijk wordt elk jaar georganiseerd door het Alpe d’HuZes / KWF-fonds. Als deelnemer kun je een week lang fietsend, wandelend of hardlopend de berg op. Het geld dat met deze sponsoractie wordt opgehaald komt voor 100% ten goede aan kankeronderzoek. De koersweek van Alpe d’HuZes is van zondag 2 tot en met vrijdag 7 juni. Kijk voor meer informatie op: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/.

Fotoverslag

Lees meer nieuws