De 4 grootste misvattingen over BHV-trainingen
  1. BHV-trainingen zijn saai
  2. BHV-trainingen zijn langdradig
  3. BHV-trainingen zijn stoffig
  4. Dit is vast dezelfde instructie als vorig jaar, met dezelfde oefeningen

BHV-trainingen zijn saai, langdradig en stoffig

Zodra de mensen binnenkomen, kan ik vaak al zien met wat voor instelling zij er zijn. De een is oprecht geïnteresseerd, maar voor de ander is het een moeten, die is ‘door zijn baas gestuurd’. “Wordt het weer zo’n dag” hoor ik vaak voorbijkomen. Mensen verwachten veel theorie met afwisselend wat praktische vaardigheden. Doordat ik ze veel praktische oefeningen laat doen in combinatie met didactische werkvormen blijft zo’n dag leuk en leerzaam. Ook voor degene die er bij aanvang niet zoveel zin in had.

Escape Room

Sinds begin dit jaar wordt ook onze Escape Room gebruikt tijdens BHV-trainingen. Deze interactieve leervorm wordt ingezet om het aangename met het belangrijke te combineren. In vier verschillende ruimtes worden de cursisten onderworpen aan raadsels en opdrachten over brand, levensreddend handelen, communicatie en ontruiming. Beleving staat hierbij voorop. Allesbehalve saai.

Vast dezelfde training als vorig jaar

Mijn collega’s en ik weten uit de ervaring hoe belangrijk het is om kennis over (brand)veiligheid up-to-date te houden. Hoewel de cursisten zich het belang vaak wel realiseren, is het enthousiasme voor een herhalingstraining niet van ieders gezicht af te lezen. Deelnemers hebben de verwachting dat het dezelfde training met dezelfde oefeningen wordt als het jaar ervoor. Onterecht, want bij Intertraining zorgen wij elk jaar voor een ander lesprogramma. Want wij willen het niet alleen voor de cursisten prikkelend en uitdagend houden, ook wij als instructeurs hebben diezelfde uitdaging in ons vak nodig. Een BHV-training van Intertraining is dus nooit saai, langdradig, stoffig en hetzelfde als vorig jaar.

Door William Smeits, instructeur bij Intertraining